Ut med det gamla in med det nya

Äntligen är värmen här och fåglarna kvittra, och detta betyder som ni alla vet att det är dags att rensa upp i förrådet med pompa och ståt! När jag häromdagen rensade hyllorna på gammalt skräp så märkte jag att lampan i förrådet inte fungerade ordentligt. Ljuset blinkade konstigt och troligtvis har armaturen gått sönder för länge sedan utan att jag märkt av detta. Efter alla klimatdiskussioner som förts i både media och på arbetsplatsen så var det dags för mig att göra något gott för moder jord.

Miljövänlig lysrörsarmatur med led utan kvicksilver

Visst kan man påstå att vi svenskar helt enkelt har det för bra, vi har tid att bry oss om husdjur och miljöfrågor medan människor på andra sidan jorden svälter ihjäl. Men med våra förutsättningar så är det viktigt att vi tar vårt ansvar och gör det bästa utav situationen. Jag är därför väldigt stolt att ha installerat led lysrörsarmaturer i mitt förråd som inte innehåller kvicksilver som är farligt för både människa och natur. Armaturen är speciellt framtagen för t8 led lysrör och har enligt specifikationen en livslängd på ungefär 55.000 timmar vilket är mer än nog för mig.

Spotlights står näst på tur

Jag älskar ljus och för mig är det oerhört viktigt att man uppnår en homogen miljö med hög myskänsla i sitt hem. Man spenderar trots allt många timmar där årligen, eller har jag fel? Nästa projekt som väntar runt hörnet innefattar spotlights med led och förhoppningsvis finns det både ekonomi och tid att genomföra detta till September eller Oktober månad. Jag återkommer så snart allt sitter på plats.

Back To Top